Mindfulness

Mindfulness betekent aandacht geven op een speciale manier; bewust, op het moment zelf en niet-oordelend (Jon Kabat-Zinn). Mindfulness is iets fundamenteels dat bereikt kan worden door middel van oefening. Uiteindelijk resulteert dit in een breder perspectief waarin je gedachten eerder kunt waarnemen en daardoor minder snel vervalt in reacties die stress of piekeren vergroten.


Hoe vaak draai je niet op de automatische piloot terwijl je gedachten bezig zijn met het verleden of de toekomst? Je piekert over wat is geweest of jaagt de tijd vooruit met plannen en het nastreven van je doelen.

We kunnen leren de automatische piloot uit te schakelen door onze aandacht op het huidige moment te richten. Als we dat doen, ontdekken we dat we een keuze hebben en dat is vaak de eerste stap om op een andere wijze voor jezelf te zorgen.

Mindfulness trainen kan je blik scherpen en je meer het gevoel geven dat je je eigen leven kunt sturen.
De training in Mindfulness is effectief gebleken bij klachten als gevolg van depressie en stress. Uiteindelijk kan het leiden tot meer rust, energie en een betere concentratie.

Training
Het is niet alleen een kwestie van techniek, iedere deelnemer is anders. In acht wekelijkse lessen van 2.5 uur en elke dag thuis oefenen, exploreer je wat voor jou werkt. Op deze wijze gaat het anders omgaan met gedachten en gevoelens geleidelijk, meer en meer in je systeem zitten.

Na acht weken heb je in principe genoeg bagage om zelf verder te gaan.in feite help jij jezelf

De trainingen bestaan elk uit 8 bijeenkomsten van 2,5 uur plus een stilte middag ( en zijn inclusief een persoonlijk intake gesprek, cursus materiaal en een cd/usb met geleide meditaties).

Locatie
Wisselend per training

Door

Danielle Brunsting